Pro Tools bugs

This category is for bugs reports on Pro Tools software/hardware.
You can view open issues ranked by Votes, Newest, etc.
See the Instructions Page for more info.
(@rich.b)

Pro Tools bugs

Confirmed bug; having undo history window open breaks Group Bin Keyboard focus

Anytime the Undo History window is open it breaks the group selection by keyboard functionality. IOW, I can enable keyboard focus to the group bin and enable/disable groups by pressing the group ID letter on the keyboard, BUT if the Undo History window is open anywhere on the screen, this functionality is broken!

 

Confirmed on other systems.

 

PT2018.4, MacOS10.12.6

Voting

3 votes
(@blackspringsound)

Pro Tools bugs

Import session data brings in tracks with either no clips at all or with different timecode from parent session.

Upon import into a new session, often the track will have no clips whatsoever on it (though the audio files are pulled into the new session). This used to happen only when the sessions had different timecode start times (which is itself an unforgivable bug, but w/e, you have a monopoly.), but recently it is happening even when all settings on both sessions are identical. In addition, sometimes the clips WILL appear, ...more »

Voting

1 vote

Pro Tools bugs

Resetting panning on grouped mono tracks results in crash

When working in surround I work with mono tracks, grouped together in sets of 5.1 (ie 6 mono tracks). Tracks are grouped as Mix/Edit and Main panning is linked within the group. When I option click the panning grid to reset the panning to default on one of tracks, Pro Tools crashes. This is repeatable and has occurred across multiple versions. If I suspend the group before reseting the panning, then no crash occurs. ...more »

Voting

1 vote
(@franklyn)

Pro Tools bugs

AAE -9173 error when using big plug in chains on the masterbus / "extra large audio playback buffer size"

Its a known problem that big plug in chains on the PT masterbus are making the CPU meter nervous and produces AAE-9173 errors, also when the CPU is less than 50%. The AAE can not handle those plug in chains in real time. this do not depent on the CPU power. I have the following idea: Please give us an option in the audio buffer preferences for an "extra large audio playback buffer size" for handling big plug in chains ...more »

Voting

19 votes

Pro Tools bugs

Pro Tools 12.4.0 Deletes 90 percent of recorded takes in CLIPS folder though all audio files are still in Audio Folder!

Pro Tools 12.4.0 Deletes 90 percent of recored takes in CLIPS folder though all audio files are still in Audio Folder! Been with pro tools since 2007 NEVER seen this before! Very scary!! Had Avid tech just now, he's never heard of this either. He couldn't fix this has to go to superior and get back to me tomorrow.

AVID this is a MAJOR BUG NEEDS TO BE FIXED NOW!

Voting

3 votes
(@matcon)

Pro Tools bugs

Drag from Browser always fails with Unknown Error

Every time I drag an audio file from Pro Tools browser window into session edit window, the clip fails to copy with "Unknown Error".

 

I am using Pro Tools 18.4.0.317 on macOS 10.13.4. I have the setting enabled to copy audio files on import. If I close the session and open it again, the files are successfully copied. But this is very annoying to have to do every time I want to hear the audio file in the session.

Voting

1 vote
(@markhaliday)

Pro Tools bugs

"Pre-Echo" Phenomena when Offline bouncing

Hi, This is a description of the session that I am sending with this post : 2018.3.0 on HDX System on osx Sierra and MacPro 2013 six Core 3,5GHz I have a session with 3 tracks, all routed to Main Stereo output 1 - Source mono track with one bus send 2 2 - Blank Stereo track with Native RT Flanger with one bus send 2 3 - Aux Track sourced on bus 2 with inserted Native D-verb mono to stereo with solo defeated Additional ...more »

Voting

5 votes
(@helgeschwarz)

Pro Tools bugs

bus menu skips "&" symbol

In order to have very short track names i would like to use the "&" symbol as a ideally short name for my MIX-BUS (where all signals are "added"). Unfortunately pro tools does not show up this [&]-symbol inside the bus-menu which is confusing.

 

FYI: testet with ProTools Ultimate 2018.4 and latest macOS 10.13.4 HighSierra

Note: The alternative "Σ" [Sigma] symbol is used for my MASTER before Mixbus already.

Voting

4 votes
(@mdbmdb)

Pro Tools bugs

Adjusting crossfade limitation

As shown in the video.

I don't know if this is supposed te be a 'feature' but is has been around since version 9 at least.

Pro Tools behaves as if a clip has no handle length but it has plenty.

This is very annoying as I need to adjust the other side and then move the fade to the correct position.

 

Youtube link to video:

Voting

14 votes
(@shaneedwards01)

Pro Tools bugs

HiDPi Display Support for Windows 10

Windows 10 display scaling makes Pro Tools fuzzy on HiDPI Screens and using native resolution on UHD Screens makes Pro Tools too small. Other DAW's can display correctly.

 

Pro Tools looks beautiful in macOS on HiDPi Retina Displays however, in Windows it looks awful.

 

An option for HiDPI Mode in Preferences would be greatly appreciated.

Voting

6 votes